Menu aanpassen

 

Met het menu object kunt u nieuwe pagina's aanmaken voor uw website.


Klik hierboven om de instructievideo te bekijken
Om het menu aan te kunnen passen dient u allereerst ingelogd te zijn. (U bent ingelogd als u uw gebruikersnaam rechtsbovenin het scherm ziet). Klikt u vervolgens op Bewerk modus inschakelen, rechtsboven op het scherm waarop u zich bevindt. Vervolgens klikt u op Menu Segment op de betreffende pagina. Er verschijnt nu een scherm met de vraag: Welke actie wilt u uitvoeren? Zorgt u ervoor dat hieronder het bolletje voor Wijzigen van dit element blauw ingekleurd staat. (Dit doet u door op dit bolletje te klikken). Daarna klikt u op Volgende, rechtsonder op het scherm waarop u zich nu bevindt. Nu komt er een scherm tevoorschijn met daarop het 'Hoofdmenu'.

 

U bent nu aangekomen bij Stap 2. Vervolgens klikt u op Menu item toevoegen, net onder 'Hoofdmenu'. Er verschijnt een kopje ' Submenu 'Nieuw item#1'' naast het 'Hoofdmenu'. Daarna klikt u op Nieuw item #1, helemaal onderaan bij de opties onder het 'Hoofdmenu'. Er verschijnt naast het 'Hoofdmenu' het kopje 'Bewerken'. Zorgt u ervoor dat achter Menu type 'Interne pagina' staat vermeld en dat u niets doet aan de opties Menu shortcut en Toegang. Vul daarnaast uw gewenste gegevens in achter Menu titel, Pagina titel, Keywords en Omschrijving. Vervolgens klikt u op de optie Selecteer onder Sjabloon. U krijgt een aantal mogelijke 'sjablonen' die u kunt aanklikken. Klik bijvoorbeeld op text sjabloon. Als u dit heeft gedaan klikt u op Volgende, rechtsonder op het betreffende scherm en daarna op Voltooien.

 

Nu komt het scherm van het begin weer tevoorschijn met daarop Menu Segment vermeld. Klikt u op dit scherm rechtsbovenin op Bewerk modus uitschakelen en vervolgens op het knopje met de twee pijltjes die naar de tegenovergestelde richting van elkaar wijzen, boven Bewerk modus in/uitschakelen, in de menubalk van de webpagina. Er verschijnt nu rechts van het midden van het betreffende scherm, als laatste item van de opties, Nieuw menu item,  klik hierop. Er komt nu links op het scherm Plaats hier uw tekst te staan. Vul tenslotte uw gewenste tekst hier in.