Menu externe link

 

Maak van een menu item een externe link.


Klik hierboven om de instructievideo te bekijken

 

Om het menu aan te kunnen passen dient u allereerst ingelogd te zijn. (U bent ingelogd als u uw gebruikersnaam rechtsbovenin het scherm ziet). Klikt u vervolgens op Bewerk modus inschakelen, rechtsboven op het scherm waarop u zich bevindt. Vervolgens klikt u op Menu Segment op de betreffende pagina. Er verschijnt nu een scherm met de vraag: Welke actie wilt u uitvoeren? Zorgt u ervoor dat hieronder het bolletje voor Wijzigen van dit element blauw ingekleurd staat. (Dit doet u door op dit bolletje te klikken). Daarna klikt u op Volgende, rechtsonder op het scherm waarop u zich nu bevindt. Nu komt er een scherm tevoorschijn met daarop het 'Hoofdmenu'.

 

U bent nu aangekomen bij Stap 2. Vervolgens klikt u op Menu item toevoegen, net onder 'Hoofdmenu'. Er verschijnt een kopje ' Submenu 'Nieuw item#1'' naast het 'Hoofdmenu'. Daarna klikt u op Nieuw item #1, helemaal onderaan bij de opties onder het 'Hoofdmenu'. Er verschijnt naast het 'Hoofdmenu' het kopje 'Bewerken'. Zorgt u ervoor dat achter Menu type 'Externe link' komt te staan en dat u niets doet aan de opties Menu shortcut en Toegang. Vult u daarnaast de gewenste gegevens in achter  Menu titel en URL. Let op, met de URL wordt een website bedoeld! Vervolgens dient u op Volgende te klikken, rechtsonder op het scherm en daarna op Voltooien, ook rechtsonder op het scherm.

 

U komt nu weer terecht op het scherm van het begin met Menu Segment. Klikt u op dit scherm eerst op Bewerk modus uitschakelen en vervolgens op het knopje met de twee pijltjes die in tegenovergestelde richting van elkaar wijzen in de menubalk bovenin op het scherm, boven Bewerk modus in/uitschakelen. Er komt nu helemaal onderaan bij de opties iets rechts van het midden Externe link te staan. Als u tenslotte hierop klikt, komt u direct terecht bij de website die u hebt ingevuld achter URL.